Clișee din presă

Sunt sigură că mulţi dintre voi aţi auzit măcar o dată un clişeu folosit în presă. Iată o lista cu cele mai folosite clişee:

ziare.com
ziare.com

iarna îşi intră în drepturi: da, în fiecare an auzim acelaşi lucru…
bucureştenii au luat cu asalt supermarketurile încă de la primele ore ale dimineţii: românul pare, conform descrierilor din buletinele informative, acel tip de războinic apt să deschidă douzeci de fronturi concomitent, dacă e nevoie.
preţuri pentru toate buzunarele: chiar pentru toate?! hmm…s-o găsi un preţ şi un buzunar care să nu fie atât de compatibili
o ediţie de zile mari: curiozitatea mea ar fi să văd cum arată o ediţie de zile mici
părinţii trebuie să scoată din buzunar mai mulţi bani: cât de greu poate să fie să spui, părinţii trebuie să plătească mai mult. Unii poate au banii pe card, mai ştii.
dacă va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsa de: nu e aşa că sună cunoscut?
lucrătorii de la descarcerare au scos cu greu victima dintre fiarele contorsionate: aşa stând lucrurile, e limpede că victima nu poate fi scoasă decât cu greu din maşină. Însăşi prezenţa cuvântului descarcerare sugerează gravitatea situaţiei
martorii se află în stare de şoc, nu îşi pot explica cele întâmplate: e normal din moment ce sunt în stare de şoc
prima ninsoare (decembrie)- autorităţile au fost luate prin surprindere: wow, nu se astepta nimeni să ningă în decembrie?
balonul rotund: normal că e rotund, pătrat nu cred că a văzut nimeni
-nici un meci nu seamănă cu altul: ce descoperire!!!
-ultima impresie contează: adică ce vrea să însemne asta? Înseamnă că poţi să tragi un scuipat în ciorbă, să râgăi după antricot şi să te ştergi la gură cu faţa de masă , fiindcă ştii că finalul te va salva.
suntem vinovaţi cu toţii: convenabil, nu? mai ales pentru vinovatul real
nu contează cine înscrie, important este să câştigăm: ohoho! Interesul personal face loc interesului comun. Înălţător moment, superbă atitudine.
s-au încins grătarele pe care au sfârâit micii: acest lucru mă duce cu gândul la o petrecere obligatorie pe „cinste” şi un scandal obligatoriu de „pomină”
apele dezlănţuite le-au răpit oamenilor agoniseala de-o viaţă: subliniere apăsată a mesajului. „apele dezlănţuite” sugerează o pedeapsa abătută asupra omului, un avertisment dur. Cel puţin asta reiese din tonul patetic al reporterilor.
fotbalul se joacă pe goluri: ei, da, iată o veste minunată. Fotbalul nu se joacă pe nasturi, copane de pui, ace cu gămălie, muşte. El se joacă pe goluri.
în zilele următoare vântul va sufla mai nervos: şi poate după soarele face cu ochiul, nu? Se pare că fenomenele meteorologice au căpătat trăsături omeneşti şi imită şi ele ce văd la oameni.
adversarii au şi ei două picioare: wow, dacă au acelaşi număr de jambiere, înseamnă că şi numărul apărătorilor pentru tibii e acelaşi, rezultă că şi numărul ghetelor e acelaşi. De aici mai e un singur pas până la concluzie: cele două echipe au acelaşi număr de crampoane.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s