Primul traseu cu bicicleta

  Totul a început cu dorinţa mea şi a prietenului meu de a ne lua biciclete. A fost o adevărată dezbatere în a alege modelul preferat, datele tehnice care să ne mulţumească pe deplin şi să ne facă să ajungem într-un final la o hotărâre, căci tare greu a fost să alegi o bicicletă care să fie de calitate şi să aibă şi un preţ bun. A venit şi ziua în care mândri de alegerile noastre am dat comanda pe net. În trei zile bicicleta lui şi în mai multe zile bicicleta mea (au zis că eu pot să mai aştept) au fost la uşă. Sesiunea a venit şi ea grăbită la uşa mea, aşa că nu am putut să fac decât o scurtă plimbare prin oraș. Asta până să ne vină ideea că am putea face o scurtă plimbare, cam de 40 de km dus-întors, cu bicicletele la Vidin. Aparent, 40 de km sunt mulţi, mai ales cu bicicleta, dar va spun că nu e deloc aşa. Poate pentru că a fost o plăcere să traversăm Dunărea cu bicicletele.

13453159_901026240024186_961964546_o

  Primul pas a fost să ne echipăm corespunzător, apoi să pornim la drum. Un nor negru ne ameninţa de zor, dar nu l-am băgat în seamă şi ne-a părăsit dezamăgit. Am pornit aplicaţia S Health, pe care mai nou o are şi prietenul meu. A simţit nevoia să aibă un telefon nou-nouț, un Samsung care i-a venit la pachet cu aplicaţia. A considerat că Allview-ul e deja vintage şi că S5-ul Ameliei e prea mişto. Aşa că a trecut şi el pe Samsung. Revenind la aplicaţie, pot spune că a monitorizat excelent durata, distanţa parcursă, caloriile arse, urcarea, coborârea, creșterea de altitudine, viteza, ritmul şi porţiunea din traseu în care am fost cea cei mai rapidă  rapizi.

  Am trecut graniţa şi am pornit să explorăm Vidinul, de data aceasta, fară mașină. Aplicaţia a fost pornită în tot acest timp şi vedeţi mai jos rezultatul.

Am mâncat cea mai bună îngheţată posibilă. Bulgarii au nişte sortimente geniale, dar din păcate, nu acelaşi lucru pot spune şi despre pizza, care din punctul meu de vedere e mult mai proastă decât a noastră.

La întoarcere am întâlnit un bulgar, dar de origine română care locuieşte în unul dintre satele de la graniţă, unde am aflat că se vorbeşte româneşte. A fost tare amabil şi ne-a povestit câte ceva despre zona respectivă şi despre legătura sa cu Calafatul.

Am mai oprit de câteva ori în mijlocul Dunării, pe pod, am vazut peisajul minunat, apoi am continuat traseul care s-a încheiat acolo unde începuse, la Calafat.

Nu ne oprim aici. Vom continua.

Reclame

4 gânduri despre “Primul traseu cu bicicleta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s