Mobilierul de baie magic

  Ştiţi locul acela unde femeile petrec mult timp aranjându-se, iar bărbaţii aşteaptă ca ele să termine mai repede? Când intră o femeie în baie, timpul se opreşte. Dacă pentru ele timpul stă pe loc, nu acelaşi lucru se poate spune despre bărbaţi. În această situaţie bărbaţii măsoară timpul în ore.

Untitled baie

Ora 17:30, uşa băii se deschide rapid, în timp ce el aşteaptă plecarea la teatru. Oglinda cu iluminare, lavoar de marmură, dulap suspendat, toate alcătuiesc mobilierul de baie magic.

Ora 17:45, oglinda îţi reflectă chipul şi îţi arată ridul pe care nu ai fi vrut niciodată să-l vezi. Cauţi în dulapul suspendat o cremă. Sunt atât de multe.Oftezi şi mergi în cabina de duș. Nu mai există secunde, minute, există stropi care îţi mângâie corpul. Nu te mai saturi de parfumul gelului de duș. Îţi dai seama că ai uitat exfoliantul şi îl cauţi în dulap. Catifelare, asta vrei.

Ora 18:30. Plecare, asta vrea. El aşteaptă să plecaţi, se plimbă dintr-un colţ în altul al camerei să vadă dacă nu cumva a uitat ceva. Potofelul îl are în buzunar, cheile sunt la locul lor şi ele. Îşi da cu mâna prin par, se uită atent să vadă dacă are vreo scamă pe el, îşi pune ceasul la mâna, îşi caută parfumul lui preferat fără să te deranjeze cu întrebarea dacă l-ai văzut. Ştie că astfel îţi va mari timpul petrecut în baie. Nu vrea să îţi zică nimic. Găseşte parfumul şi în timp ce îl pulverizează pe gât, priveşte la ceasul de pe perete.

Tu îţi aplici un ulei hidratant pe par, îţi învălui corpul în prosop şi calci pe covoraşul moale. Te gândeşti că îţi trebuie un dulap mai mare, că lavoarul ar trebui schimbat şi că nu ar fi rău să schimbi şi covoraşul. Îţi masezi corpul cu o cremă hidratantă, te uiţi în oglindă şi încerci să alegi un ruj.

Eşti gata. Îl priveşti zâmbind. El ezită, nu vrea să-ţi spună că ai întârziat. Îi spui că vrei un mobilier de baie nou. Se conformează. Deja piesa de teatru începuse. Nu îţi spune nimic, ci doar întreabă: Şi ce culoare să fie?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s