Invită-l la un ceai

      arta ceaiului-1452285060

 Stropi de apă ce inundă cana, măceşe ce îşi eliberează aroma, hibiscus care se lasă îmbrăţişat de bucăţile de măr. Având cana în mâna, priveşti la vișinul din curte. Simţi mirosul verii. Vis…vis perfect. Gata cu visarea, trecem la realitate. Iubesc ceaiurile şi le consum indiferent de anotimp. Sunt sănătoase, au o aromă bună şi iarna te încălzesc, iar vara…vara…te răcoresc. Prietenul meu consumă ceai până la un punct. Acel punct este canicula, aşa că mi-a spus că tot ce vrea este răcoare, gheaţă, prospeţime. Am pregătit o surpriză şi o să va prezint întreaga modalitate prin care vreau să-l surprind.
   Ice Tea by Arta Ceaiului este protagonistul surprizei mele. Nu este vorba despre orice tip de ceai, ci de unul special. Ceaiul rece, preparat ca Ice Tea, nu este o invenţie a ultimilor ani, aşa cum am fi tentaţi să credem, cu toate că, în ceea ce priveşte consumul de Ice Tea, acesta a crescut simţitor în ultimii ani.
Primele documente care atestă consumul ceaiului Ice Tea datează de pe la sfârşitul secolului al XVIII-lea, când în Carolina de Sud, S.U.A. începuseră să se cultive arbori de ceai, singura zonă din S.U.A. în care se cultivau, de altfel. În acea perioadă, în diverse cărţi de bucate erau prezentate reţete de Ice Tea în combinaţie cu alcool, care erau mai degrabă nişte punch-uri. La vremea respectivă se folosea doar ceai verde pentru Ice Tea, ulterior au început a se folosi şi sortimente de ceai negru şi ceai de fructe. Spre sfârşitul anilor 1800, revistele de gastronomie publicau deja reţete de Ice Tea fără alcool, ce au devenit reţete tradiţionale între timp. Consumul de Ice Tea a luat cu adevărat avânt în 1904, când vara toridă de atunci i-a îndemnat pe tot mai mulţi americani să se îndrepte către băuturi reci, inclusiv Ice Tea. Popularizarea ceaiului rece Ice Tea i se datorează lui Richard Blechynden, proprietarul unei plantaţii de ceai. În timpul târgului mondial organizat la St. Louis, Statele Unite, în anul 1904, Blechynden plănuise o degustare de ceai cald. Însă temperaturile foarte ridicate l-au făcut să-şi schimbe planul iniţial, venindu-i ideea de a adaugă gheaţă în ceai. Şi aşa, ceaiul cu gheaţă a fost gustat şi apreciat de majoritatea vizitatorilor la târg. De atunci, americanii şi-au schimbat modul de a privi ceaiul doar că pe o băutură fierbinte. 

ceai-de-fructe-cu-cirese-si-zmeura
  Eu voi alege sortimentul Cherry Berry (stafide,coacăze negre, hibiscus, soc, arome, zmeură, cireșe). Pregătesc o măsuţă pe care pun o faţă de masă în culorile roz şi bleu şi o vază în care pun flori de câmp. Pun 6 grame de ceai la infuzare, apoi adaug cuburi de gheaţă, iar pentru a îmbogăţi şi mai mult gustul adaugă o felie de lămâie sau de portocală. Deşi fiecare ingredient aduce un strop din aroma sa unică, gustul cireşelor şi parfumul de zmeură sunt notele dominante ale acestei licori delicioase. Pornesc aerul condiţionat , scot tarta cu fructe de pădure din cuptor şi mă grăbesc să-l invit la un ceai. Ştiu că nu voi da greş. Va fi exact ce trebuie, răcoare, prospeţime, gheaţă şi zâmbet.

 

 


2 gânduri despre “Invită-l la un ceai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s