Answe(a)r pentru Black Tie

     Muzica clasică, fumul de trabuc, vorbele şoptite la ureche, mirosul de caise şi ploaia de toamnă ce bate în geam. Acestea sunt ingredientele care alcătuiesc serata organizată de prietenii mei englezi. În clădirea de vis-à-vis deja e forfotă mare. În ceaţa densă se întrevăd frunze ruginii, care întâmpină taxiul cu primii oaspeţi. O doamnă cu pantofi de lac şi o rochie neagră, din mătase, se străduieşte să ocolească balta din faţa mașinii . Un domn cu un costum negru, cu o camașă elegantă de un alb imaculat se oferă să o ajute, apoi intră amândoi grăbiţi înăuntru. Petrecerea e pe cale să înceapă, iar eu încă privesc pe geam. Nu am niciun chef să plec. E frig și plouă. Termometrul arată 15 grade. Mă gândesc să caut umbrela, apoi mai privesc încă o dată invitaţia primită de la prietenii mei. Citesc ce scrie în partea de jos. Dress code: Black Tie. Apoi încep să cotrobăi prin dulap în căutarea rochiilor de ocazie.

  Stând pe pat, gânditoare, îmi amintesc amuzată ticul pe care îl avea vecina mea după ce s-a englezit la Londra. De fiecare dată când nu îi ieşea un lucru aşa cum şi-l dorea, spunea: I need an answer. Apoi se frământa tacticoasă şi rezolva până la urmă problema. Ciudat este că aceste cuvinte ale ei mă motivează să mă ridic şi să mă uit mai atentă în dulap. Answear este cea ce caut. Și poate ceea ce cauți și tu. Eşti doar la un click distanţă de a găsi haine de la cele mai moderne 200 de mărci din lume. Cursorul mouse-ului se mișscă curios pe fiecare rochie. Se plimbă dintr-o parte în altă. Nu se poate opri. E greu, e greu să alegi. Ochii se îmbată cu frumuseţea rochiilor şi abia dacă mai poţi să îi stăpâneşti. Roşu, negru, mătase, simetrie, asimetrie, culori vii, culori pale. Doamne, ce minunăţii! Şi atât de multe branduri! Rochiile sunt unul dintre cel mai important accesoriu pe care o femeie trebuie să-l deţină în garderobă. Chiar dacă pare foarte uşoară alegerea unei rochii, această depinde foarte mult de doi factori foarte importanţi: forma corpului şi ocazia. Rochiile scot în evidenţă atât formele corpului, făcând toate privirile să se îndrepte spre femeia radiantă şi încrezătoare, cât şi atitudinea de femeie puternică. Fie că sunt scurte sau lungi, mulate sau lungi, acestea sunt la fel de diferite ca personalităţile, astfel fiecare personalitate găsindu-şi o rochie prin care să se exprime. Nu îmi plac rochiile sobre, aşa că mă gândesc rapid să aleg ceva care să rămână întipărit în retină, o rochie de seară perfectă.

img

Să fie oare ceva chic reinventat? Vreau ceva metalic, ceva electrizant, dar totodată elegant. El purtând un costum bleumarine, eu purtând rochia încântătoare. E imaginea perfecţiunii. Nu îmi trebuie nimic altceva. Poate doar un actor de Hollywood lângă mine. Mă îmbrac în rochie, îmi iau pantofii stiletto, mă apropii de veioză şi aştern pe o hârtie câteva gânduri:

          Dragă Brad Pitt,

  Ştiu că te-ai despărţit recent de Angelina Jolie. Îmi pare bine rău. Treci prin nişte momente grele. Te înţeleg. Nu e uşor să treci de la fiorul puternic al dragostei, la fiorul rece al despărţirii. Gândeşte-te la tine, la viaţa ta. Lumea nu se opreşte aici. Nu ştiu cum să-ţi zic, dar Answear poate fi un answer pentru tine. Ai nevoie de o mângâiere. Nu, nu ţi-o dau. Ţi-o dă costumul elegant. O să te simţi puternic şi o să poţi paşi încrezător la petrecere. Cum care petrecere? Petrecere la care vei merge cu mine. Crede-mă, Brad, rochia ușor metalică  îmi alcătuieşte un look mai mult decât Black Tie. Nu mai pot fi aceeaşi persoană. Acum deja am altă atitudine. Poate ţi se pare exagerat, dar chiar mă simt ca un star. Simt că strălucesc. Acum pot să mă ridic la nivelul tău sau, de ce nu, mai sus. 🙂

                                                                                                                                   Amelia.

S-a făcut târziu. E deja 10. Invitaţii au venit, iar distracţia e în toi. Privesc cum taxiul aduce ultimul invitat care aleargă grăbit. Zâmbesc. Nu e Brad. Dar ce mai contează atât timp cât costumul luat de pe Answear îi vine perfect?!

Articolul a fost scris pentru proba Black Tie din cadrul competiției SuperBlog 2016.

Reclame

Un gând despre “Answe(a)r pentru Black Tie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s