Conectică și rețelistică

Pff, iar căzu netul! Agitaţie, nervi.

Amelia, ia-o uşor! Nu ai conectat internetul!

Oh, Doamne…aşa e.

  Relaţia mea cu tehnologia este una bună, zic eu, deşi s-ar putea să fie şi mai bună, daca aș încerca să învăț și câteva aspecte mai complexe despre IT. Încerc pe viitor. Colaborăm bine şi de multe ori ajung la concluzia: Doamne, ce m-aş face fără tehnologie. Face parte din viaţa mea, zilnic, numai că atunci când apare un virus care ne strică planurile sau o eroare pe care nu ştiu să o abordez, ni se cam strică relaţia. Dar nu definitiv. Întotdeauna există un mediator care ne ajută să nu ajungem la divorţ (oricum, eu aș fi prima care ar căuta o portiță de împăcare). :-). Dimineaţa, laptopul mă întâmpina cu bucurie (aşa cred) şi e pregătit pentru încă o zi de butonare şi muncă. Am grijă de el, îl curăț, îl alint (când merită) şi aşa ne ducem traiul zilnic. Uneori se mai îmbolnăveşte şi nu tot timpul ştiu ce sirop să îi administrez. Noroc că există doctori de laptop-uri, că altfel aș avea multe experiențe de povestit.

1) Minunea cablului HDMI

conectica-cablu

  Priveam seriale pe laptop o săptămâna, două, trei. Cu un bol de floricele în mână, îmi ziceam în gând: Ecran mic, film lung, durere de ochi. Îmi plângeam de milă de fiecare dată, fără să îmi treacă prin cap că un cablu HDMI îmi poate îmbunătăţi considerabil serile de cinema la mine acasă. După ce prietenul meu mi l-a adus în vizor și m-a luminat, am decis să mi-l cumpăr şi eu. HDMI este singurul format care poartă un semnal video în forma sa originală, digital, rezultând cea mai pură ieşire video posibilă. Cablul HDMI transmite, de asemenea, semnal audio, făcându-l simplu pentru a conecta un întreg sistem. Perfect pentru mine. Mă simţeam mândră de alegerea mea inspirată. Am chemat, evident, un prieten care să mă scoată din ceaţa instalării. În cazul în care nu foloseşti un sistem home-cinema, îţi poţi conecta în continuare dispozitivele HDMI direct la televizor. Majoritatea televizoarelor moderne au cel puţin două intrări HDMI. Dacă ai de gând să foloseşti mai multe dispozitive HDMI, iar televizorul nu dispune de suficiente porturi de intrare, poţi achiziţiona un switch HDMI care îţi va suplimenta numărul de porturi disponibile. În situaţia în care PC-ul sau Laptop-ul tău nu dispun de port HDMI, dar dispun de ieşire video precum DVI sau Displayport, poţi achiziţiona un adaptor HDMI care să-ţi permită conectarea unui cablu HDMI. Uşor, uşor, am prins ideea şi am înţeles că nu este ceva complicat. Am trecut rapid de la neştiutoare, la o persoană dornică de a experimenta şi învăţa.

După îmbunățire:

-M-am televizat? Ce se întâmplă cu mine? Amelia, ce ai făcut?

-Calmează-te! Acum eşti de două ori mai eficient. Pot foarte uşor să privesc filme la televizor şi să nu mă mai chiorăsc la ecranul tău mic de 15 inch.

– Dacă spui tu…mă adaptez. Vreau să fiu un laptop la modă.

-Ai face bine să îmi recomanzi și un film bun.

  2) Ba e net, ba nu e net

wirelles-nou

  Pot, trebuie să pot. Cam asta îmi ziceam când am scos pentru prima dată router-ul Tenda din cutie şi am încercat să-l instalez, urmând paşii recomandaţi. Ce poate fi aşa greu să dai next de câteva ori? spuneam eu în timp ce dădeam click relaxată pe ecranul laptopului. Next o dată, next de două ori, apoi o parolă, un username şi mulţumită de reuşita mea, încerc să mă conectez la internet. Nu merge. O iau de la capăt. Tot nu merge. Îl chem pe prietenul meu. Trag cu ochiul să văd dacă face acelaşi lucru că mine. Nu reuşeşte! Văd totuşi că pe telefon mă conectez la internet. E clar, laptop-ul e de vină. Router-ul merge perfect. Merg la un service, îmi configurează conexiunea şi nu ştiu prin ce minune merge. Minunea cred că îi aparţine router-ului şi domnului de la service.

După conectare:

-Slavă Domnului că nu m-aţi lăsat pe mâna Ameliei! M-a chinuit de zeci de ori până acum, spune wirelles-ul.

-Stai liniştit! Acum eşti bine.

-Trebuie să o mulţumesc că altfel iar umblă pe la fire şi mă dă peste cap.

-O vei mulţumi. Fii încrezător! râde domnul de la service.

  Ştiu că există mulţi oameni care caută ajutor în momente de cumpăna cu laptop-ul. Magazinul Conectica oferă mii de produse din sfera IT&C, informaţii despre conectica PC, livrarea directă din showroom, consultanţă de specialitate, livrare în toată ţară. Anul acesta magazinul împlineşte 10 ani de existenţă. Pentru a serba această ocazie specială, în perioada 15-30 octombrie se organizează Săptămânile Rețelisticii!

conectica_banneregoogle_saptamanileretelisticii_250x250px

 Articolul a fost scris pentru proba Fii expert în rețelistică și conectică, din cadrul competiției SuperBlog 2016.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s