Olla, bunico!

   Ştiu că mereu te gândeşti la mine şi vrei să îmi fie bine. Îmi trimiţi orice, un măr, o bucată de prăjitură cum numai tu ştii să faci, o floare ruptă din grădină. Iubeşti bucuria de a oferi o bucăţică din ce ai, din puţinul tău şi din sufletul tău mare. Mor de drag când deschid pachețele şi văd că şi la 100 de km distanţă eşti aprope de mine. Uneori lăcrimez de fericire, alteori îmi vine să te strâng în braţe şi nu pot. Eşti departe şi îmi e greu să te știu așa.

  Bunica mea, îmi lipsesc dimineţile târzii când mă aşteptai la bucătărie cu ceai, îmi lipsesc mâncărurile tale absolut delicioase, pe care nu le mai întâlnesc altundeva, îmi lipsesc roşiile proaspete de ţară, îmi lipseşte curtea, căţeluşii, floriile de toamna, nucul. Îţi mai aduci aminte când mă îmbrăcai în rochiţele mele preferate când eram mică? Îţi mai aduci aminte când îmi puneai pe cap căciuliţa croşetată de tine şi aveai mereu grijă să mă îmbraci bine să nu răcesc? Amintirile astea îmi vor rămâne etern în minte pentru că am avut o copilărie frumoasă. Am bunici veseli, oameni cu suflet minunat, care împreună cu părinţii mi-au dat o educaţie de care sunt mândră.

curcubeul-vestitor-buchet-de-lalele-frezii-si-lisianthus-150x150

   Mulţumesc! Mulţumesc pentru că ai avut timp să te ocupi de mine, ai avut timp să mă asculţi când îţi recitam poezii, ai avut timp să te joci cu mine, ai avut timp să mă urmăreşti când fac bastonaşe şi cerculeţe, ai avut timp să îi ţii locul mamei când a fost cazul. Eşti prietena şi bunica mea. Şi îţi sunt recunoscătoare. Dacă aş putea să fac să stea timpul pe loc şi să nu mai îmbătrâneşti, ar fi perfect. Dar nu se poate. 😦 Mă gândesc să mă bucur că te am şi să îţi mulţumesc de fiecare dată când am ocazia. Ţi-am pregătit o surpiza. Ştiu că îţi plac florile şi mai ştiu că mă aştepţi de ceva timp să trec pe la tine. Nu am putut să vin, din păcate, dar florile au putut să vină. Îţi trimit un buchet de flori care să îţi bucure sufletul. Frezii, lalele şi lisianthus, un curcubeu vestitor. Lalelele roz îţi vor spune cât de mult te preţuiesc, iar freziile că mi-ai fost o prietenă bună şi un om de încredere. Ştiu că eşti obişnuită să primeşti flori doar de ziua ta, dar eu sunt de părere că nu este nevoie de un motiv special pentru a oferi flori cuiva. Am găsit florăria online perfectă, care mi-a oferit tot ce am avut nevoie. Am avut la dispoziţie o mulţime de buchete frumoase şi aranjamente florale. Am vrut să aleg unul care să ţi se potrivească.

                                                                                                      Te iubesc, bunica mea.

zam

În aceeaşi zi, la nici 5 minute de la primirea florilor, bunica mă sună:

Olla, draga mea!

-Ohoo, înseamnă că ţi-au plăcut florile! spun eu.

Continuarea discuţiei a fost plină de lacrimi de bucurie şi emoţie.

Am descoperit că atunci când oferi din suflet un cadou şi îi faci o surpriză unei persoane, trăieşti la unison împreună cu ea aceeaşi bucurie şi aceeaşi emoţie. Zâmbetul şi bucuria ei sunt ca un cadou pentru tine, cel care ai oferit. Am decis să ofer cadouri fără motiv şi să lansez o campanie a sufletului şi bucuriei pe care o simţi atunci când primeşti ceva fără să te aştepţi.

Care a fost ultimul cadou pe care l-aţi oferit fără motiv?

  Articolul a fost scris pentru proba Buchete Olla-laaa! din cadrul competiţiei SuperBlog 2016.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s