Proba 2- Masterchef la noi acasă: Bucătarie japoneză

  Am revenit cu o reţetă nouă, pe care o am pregătită pentru voi de mult timp. Ultimele articole de pe blog sunt pentru competiţia Super Blog, aşa că în ultima perioada am neglijat alte subiecte care necesitau a fi dezbătute aici. Azi, aproape la jumătatea competiţiei, vă fac cadou printre atâtea advertoriale şi o reţetă.

   Împreună cu prietenul meu, Cătălin, ale cărui abilităţi gastronomice vi le-am mai descris pe blog, am decis să experimentăm pui teriyaki. De data asta o specialitate din Asia. Primele ingrediente care mi-au atras atenţia au fost sosul de soia şi zahărul brun. În combinaţia cu pui nu le-am mai încercat niciodată, dar descrierea lui Cătălin, părea a fi foarte tentantă: un fel de caramel, dulce-acrişor pe un pui bine rumenit. Am acceptat această idee. El a dorit să facă puiul, iar mie mi-a revenit sarcina de a pregăti garnitura. Cartofi la cuptor cu rozmarin şi caşcaval. O garnitură pe care aş mânca-o cu orice tip de carne. O să va prezint mai întâi reţeta de pui teriyaki. Păcat că nu am surprins şi reacţia noastră când am gustat pentru prima dată o mâncare asiatică care ne-a ieşit perfect. În clip este prezentat modul de preparare al sosului teriyaki. După ce se rumeneşte puiul în tigaie, se adaugă acest sos și se mai lasă câteva minute până când puiul începe să prindă o textura de caramel.

  Cartofii i-am tăiat cubuleţe, i-am stropit cu ulei, am presărat peste ei rozmarin şi i-am băgat la cuptor. Când au fost aproape gata, am adăugat caşcaval şi apoi i-am mai lăsat la cuptor câteva minute. Toată această combinație de carne și cartofi a mers perfect cu o salata de castraveți.  Întreg rezultatul îl vedeți mai jos.

pui-3

pui-2

pui-4

P.S.: Pentru sosul de soia am ales o variantă fără semințe de susan. 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s