Lasă-te răsfățat de Citroniers

   Una dintre dorinţele mele era să ajung să iau masa pe malul Senei, în Paris. Mi se părea că acolo e locul perfect pentru a savura cele mai bune preparate, pentru a avea o servire ireproşabilă şi o atmosferă magică, cu o muzică ce îţi gâdila plăcut timpanul. Consider că atmosfera e responsabilă într-o proporţie destul de mare de starea ta de spirit. Aşadar, nu contează locul, cât ambianţa. Dacă aş găsi puţin din frumuseţea unui restaurant franţuzesc în România, mi-aş lua gândul de la Paris şi aş da o fugă la locul acela magic.

sigla-citroniers-300x150

  Omul sfinţeşte locul, iar o masă bună rămâne pe veci în amintire, farfuria care ţi-a atras atenţia, tabloul din restaurant care te-a impresionat, muzica în surdină atât de liniştitoare, mâncarea cu gust special, culorile şi materialele cu care este decorat restaurantul. Orice contează şi fiecare lucru din restaurant contribuie la starea ta de spirit, inclusiv atitudinea ospătarilor.

 Am ajuns la Bucureşti într-o goană totală, cu treaba. Ploaie, frig, trafic aglomerat şi mulţi nervi. L-am auzit pe prietenul meu, spunând:

-Hai să mergem la Paris! Vom lua masa aşa cum visezi, cu flori, lumină plăcută, mâncare bună şi un pian alături.

-Glumeşti? Merg la Paris acum, când am o grămadă de lucruri de făcut?! Trebuie să ne întoarcem la Craiova.

– Ok, vom sta o ora. Vom merge la un restaurant cu produse biologice, unele provin din serele şi livezile restaurantului. Ştiu că ai vrea să savurezi Carpaccio de vită într-o atmosfera potrivită.

-Ştii bine că visez de mult timp la un restaurant perfect, dar să lăsăm visele la o parte. Mergem acasă!

-Nu şi când putem beneficia de o experienţă gastronomică inedită.

Fără să mai apuc să zic două cuvinte, maşina a fost întoarsă rapid şi nu a luat-o spre aeroport, aşa cum mă aşteptăm, ci spre strada Alexandru Constantinescu, fix la nr. 33, în sectorul 1.

-Ce e asta? De ce m-ai adus aici?

– E Micul Paris.

-Ştiu.

-Nu. Nu ştii. Hai înăuntru!

domenii-15-768x349

  Residence Hotels mi-a deschis în față o întreagă poveste, care avea ca personaj principal un restaurant bio în Bucureşti. Noi trebuia să îi urmărim reprezentaţia, care era regizată de ospătari amabili şi prietenoşi. Eram în București, Micul Paris. Restaurantul Citroniers era exact ce îmi doream. Nu eram pe malul Senei, ci pe malul Dâmboviţei, dar aveam pianul din vis, decorul cald şi primitor, tabloul pe care mi-am ațintit ochii şi florile parfumate. Muzica mă făcea să uit de vremea urâtă de afară şi mă aducea într-o atmosfera rafinată, liniştită şi intimă. Carpaccio de vită (rondele fine de muşchi de vită cu rucola, parmezan şi ulei de măsline) a fost alegerea mea, în timp ce prietenul meu a ales Halloumi (brânză libaneză la grătar cu sos de chili) şi file de lup de mare. Totul a mers perfect cu Landaise (salată verde, foie gras, ficăţei de pui, piept de rață afumat, crutoane trase în unt, parmezan) şi un vin Sangvinion Blanc. Am descoperit că aranjarea felurilor de mâncare pe farfurie este o artă, iar bucătarii restaurantului Citroniers mi-au depăşit aşteptările. Detaliile au făcut diferenţa. Nu am plecat din ţară, ci totuşi, am avut întreaga lume la picioare.

 meniu-72-150x150        meniu-101-150x150     meniu-147-150x150   meniu-1-150x150

  Rafinamentul şi profesionalismul definesc biorestaurantul, din incinta Hotelului Domenii Plaza. Acesta face parte din lanţul de boutique-hoteluri Residence Hotels.

Articolul a fost scris pentru proba Momente unice, în restaurantele Oliviers şi Citroniers, din cadrul competiţiei SuperBlog 2016.

Reclame

2 gânduri despre “Lasă-te răsfățat de Citroniers

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s