Hai să călătorim!

   M-am hotărât. Plec! Nu definitiv, ci doar 12 zile. După ce am răsfoit zece mii de site-uri cu diferite destinaţii turistice, am luat o decizie, zic eu, înţeleaptă: să îmi iau câmpii şi să mă despart, temporar, de România. Totuşi, nu am ajuns în stadiul în care să stau ca o babă în casă non-stop, şi singura mea excursie să fie la piaţă sau în parc, unde admir acelaşi peisaj. Sunt tânăra şi am o lume întreagă de descoperit. Deşi recunosc, Cristofor Columb mă bate la capitolul ăsta. Dar nimic nu se compară cu o călătorie în care descoperi oameni şi locuri noi.

vacantespeciale8-300x200

  M-am gândit să fiu un ghid turistic pentru prietenii mei şi să formăm împreună Caravana Vacanţelor Speciale. Vom face circuite turistice şi timp de 12 zile distracţia va fi punctul nostru forte. Am vrut să aleg nişte destinaţii mai speciale şi să nu îmi dezamăgesc prietenii veşnic preocupaţi să stea în casă, să meargă la serviciu sau la facultate, să stea pe reţelele sociale şi să butoneze telefoane. La cât de bine îi cunosc, le place noutatea. Ca mine, se plictisesc rapid şi nu cred că i-aş vedea stând prea mult într-un singur loc. Am cotroboit prin câteva oferte turistice de la CND Turism şi am ales un circuit ce include Kuala Lumpur şi Bali. Sună bine, nu? Nu strică să fac un plan. Pe Cătălin, prietenul meu, îl voi pune să facă poze, să surprindă absolut toate peisajele frumoase din Malaezia şi nu numai: Turnurile Petronas, Lake Gardens şi multe altele. Nici prietena mea nu scapă, căci mă bazez pe sfaturile şi ideile ei în alegerea suvenirurilor. Poate vă întrebaţi ce fac eu? Evident nu o să aştept să vină cineva să îmi facă vânt cu o frunză de palmier, ci o să-mi fac singură. 🙂 Ba mai mult decât atât, mă voi documenta suficient încât să pot să le ofer prietenilor informaţii despre destinaţiile alese de mine. Totuşi, nu vom fi în fundul Moldovei la mănăstiri, ci în destinaţii exotice. Nu vom fi primiţi cu pâine şi sare, ci cu cocktail. Trebuie să îmi pun prietenii în tema cu tradiţiile orientale.

1-2-nou

  Plecarea va fi pe 11.01.2017 din Bucureşti. A două zi vom ateriza în Kuala Lumpur, Malaezia, şi vom merge la hotelul Parkroyal din capitală, hotel de 4 stele, unde vom avea Deluxe Room şi mic dejun inclus.Vom face un tur de jumătate de zi al capitalei malaeziane în care vom admira Palatul Regal. Vom vizita apoi Monumentul Naţional al Malaeziei, Tugu Negară, dedicat eroilor care au căzut în lupta pentru independenţă de sub dominaţia japoneză, în timpul celui de-al doilea război mondial. Ştiu că al meu prieten Cătălin e atras de arhitectura specială a clădirilor, aşa că va putea admira clădirile superbe din Piaţa Independenţei, precum şi clădirea gării, construită în stil maur. Vom vizita şi celebrele Turnuri Petronas . În următoarea zi vom face cumpărături şi ne vom face bagajele pentru a două zi când vom decola spre Bali. Cazarea va fi în Nusa Dua la Sadara Boutique Beach Resort, hotel de 4 stele, unde vom avea Classic Room şi mic dejun inclus. Evident că apa limpede din Bali va fi ca un magnet pentru mine şi cu greu mă va putea lua cineva de la plajă, bine, poate doar la SPA-ul resortului. 🙂 Cum prietenii mei sunt extrem de pofticioşi, Indonezia le oferă preparate piperate pentru gusturile lor condimentate (nici nu puteam să fac o rimă mai bună). Pe Cătălin îl văd deja încercând mâncărurile cu ardei iute. În Indonezia există câteva reguli, pe care locuitorii le aplică pentru a-şi trata vizitatorii cu respect. De exemplu, un oaspete poate mânca singur, în timp ce gazda stă şi îl priveşte. Acest lucru este privit ca un gest de ospitalitate. Deja îmi imaginez faptul că prietenii mei vor fi ruşinoşi la capitolul ăsta. Un alt lucru interesant este că indonezienii preferă să mănânce cu mâna, deci clar nu vom fi needucaţi dacă nu folosim tacâmurile. Prietena mea Laura, care e foarte punctuală, nu se va încadra prea bine în Indonezia, aşa că voi avea grijă să o avertizez că locuitorii de acolo nu pun accent pe punctualitate. Deci, avem voie să întârziem, în limita bunului simt totuşi.

untitled-12

 Din Bali vom zbura înapoi în Kuala Lumpur şi ne vom îmbarca în avionul care ne va duce în Bucureşti. A doua zi vom sosi acasă cu amintiri frumoase şi obiceiuri rele. 🙂

Articolul a fost scris pentru proba Caravana destinațiilor turistice, din cadrul competiției SuperBlog 2016.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s