Când ți se pune pata pe o ținută…

   Te-am văzut pe stradă! Ştiu, era seară, dar am putut să îţi văd cizmele lungi din piele întoarsă. Purtai şi o rochie vaporoasă şi un colier statement. Erai chic, sexy şi foarte feminină. Am întors privirea. Ochii exclamau fericire. Fără să clipesc, am putut observa cât de bine îţi vine rochia. Erai suavă ca un fluturaş. Zâmbeai în continuu şi se vedea că îţi place ce porţi. Aveai o atitudine demnă, ştiai că eşti frumoasă. Ai chemat repede un taxi şi ai plecat. Unde? Nu ştiu. Cert este că ai rămas pentru mine un model în materie de stil. Cizmele peste genunchi cu toc gros mi-au rămas întipărite pe retină. Atât de sexy, atât de feminine şi piesa de rezistenţă a oricărei ţinute cu stil. Se spune că soldaţii romani purtau încălţări lungi peste genunchi, împodobite cu pietre preţioase şi aur. În zilele noastre, o pereche de cizme simple, fără brizbrizuri, este suficientă dacă ştii cu ce să o combini, astfel încât să ai o atitudine chic. Poate nu ştiaţi, dar în 1980 a fost descoperită în China o mumie care purta cizme lungi peste genunchi. Iată, încă din cele mai vechi timpuri, cizmele au avut un cuvânt de spus în istorie. Mi-am ales şi eu o pereche de la CARINII. De data asta, vreau să petrec un revelion între prieteni, fără un dress code special, dar cu haine alese cu stil. Pe answear.ro găsesc tot ce am nevoie.

romantic-dress-dla-kobiet

  Aş vrea să am o ţinută feminină şi sexy. Vreau să fie comodă şi în acelaşi timp potrivită unei petreceri între prieteni. Cizmele lungi peste genunchi le voi combina cu o rochiţă mini în cloş de la PEPE JEANS, cu mâneci cu manşete încheiate, cu nasturi în partea din faţă şi cu o ţesătură ornamentală. Ţinuta nu va fi vulgară, ci va emana o senzualitate aparte prin textura materialelor. O femeie îmbrăcată în rochie este imposibil să nu fie frumoasă. Trebuie să îşi aleagă rochia în funcţie de forma corpului şi de eveniment. Poate nu putem copia întru totul ţinuta altcuiva, dar o putem adapta în funcţie de preferinţele noastre.Ţin şi acum minte o scrisoare adresată lui Moş Crăciun la vârstă de 7 ani în care îi scriam: Moş Crăciun, mătuşa mea are o rochiţă roşie. Caută în sacul tău şi adu-mi una la fel. Vreau să fie roşie, acelaşi model ca al ei, că să mă duc cu ea la şcoală. M-am săturat de rochiile mele. Mie îmi place rochia ei.

  Am primit o rochie roşie. Nu era ca a mătuşii mele. Nici nu am vrut să mă îmbrac cu ea. Modelul era diferit şi doar culoarea era aceeaşi. A rămas în dulap mult timp, până când mama a decis să mă oblige să o port la ziua unei colege. Atunci mi-am dat seama că rochia primită era cea mai frumoasă rochia a mea. Îmi venea extrem de bine. Nu mai conta că nu era ca a mătuşii. Nu tot ce poartă alte persoane, ţie ţi se potriveşte, cum de altfel, nici tot ce porţi tu nu li se potrivește altor persoane.

  Consider că oricât aş fi admirat pe stradă persoana necunoscută cu rochia şi cizmele lungi, sunt conştientă că fiecare are stilul ei şi am fi purtat în mod diferit acea ţinută.

P.S: În cazul în care ai probleme la alegerea mărimii la încălţăminte, îţi las aici un tutorial de la Answear.

Articolul a fost scris pentru proba 1 + 1 = Style, din cadrul competiției SuperBlog 2016.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s