Proba 6-Masterchef la noi acasă: Pâine umplută

  Morcovi fierţi.Bleah! Serios?! Ce poate fi bun aici? Nu eşti iepure, nu eşti la dietă, nu ţii un regim anume şi, totuși, de ce să mănânci morcovi fierţi? Eu mai de grabă îi mănânc cruzi decât fierţi, dar domnul chef Cătălin, alias prietenul meu, a inventat sau a descoperit pe internet, încă nu mi-am dat seama dacă a avut sau nu sursă de inspiraţie, o supă crema de morcovi absolut delicioasă. V-am prezentat într-un articol anterior cât de simplu se face şi cum poţi găti această reţetă doar cu trei ingrediente principale: ceapă, morcovi (evident) şi ghimbir. Cătălin a preparat pentru a doua oară această supă crema, la care eu am vrut să adăugăm nişte bruschete inedite. Ei bine, acestea le-am făcut foarte simplu. Am tăiat pâinea bine rumenită în felii, pe care le-am uns cu ulei şi peste care am adăugat pudră de usturoi, busuioc, sare şi pastă de tomate. Cum în frigider zăcea o ţelină nebăgată în seama, am decis să o răzuim împreună cu câţiva morcovi şi să o amestecăm cu maioneză şi ton, care a fost în prealabil scurs de ulei. A ieşit o salată delicioasă ce putea fi servită cu bruschetele rumenite. Cum, în cazul nostru, odată ce începi să găteşti, greu te mai opreşti, am făcut o minunăţie de pâine umplută.

 

Ingrediente:

-2 c-ţi (cârnaţi) picanţi

-2 felii  de caşcaval

-2 ouă

-ciuperci

-1 baghetă rumenită

-1 ceapă

Mod de preparare:

Se scoate tot miezul din baghetă şi se taie exact ca în imagine. Se presară ulei şi pudră de usturoi în scobitură, apoi se căleşte ceapa cu ciupercile şi cârnaţii. Se pune toată compoziţia în baghetă şi deasupra se adaugă caşcavalul şi ouăle întregi. Se bagă la cuptor pentru 20 de minute.

20161130_125703

20161130_130055

20161130_130108

  În tavă am pus ciupercile care mi-au rămas, cu puțin caşcaval şi încă câteva bruschete lângă.

Aşadar, am gătit cât pentru o nuntă. Iniţial am pornit de la un singur fel de mâncare, dar am tot adăugat câte ceva și într-un final am descoperit că mai lipsea desertul. 🙂 Musafiri nu aşteptam, înfometaţi nu eram (așa rău), dar am gătit, nu jucărie.

 O tabletă rămasă deschisă în pat care găzduia un site culinar străin, un blender ce stătea cuminte în mijlocul mesei şi aştepta să fie folosit, nişte raze timide de soare ce pătrundeau în bucătărie. Toate au anunţat o după-amiază gastronomică.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s