Animale de companie cu personalitate

 Ham, miau… şi ziua ţi se schimbă brusc. Dacă limbajul animalelor ar putea fi descifrat de oameni, cu siguranţă cuvintele de bază, pe care le rostesc cel mai des ar fi: Te iubesc, Îmi e foame sau Joacă-te cu mine. Omul a avut dintotdeauna în jurul lui animale. Animale sălbatice, care i-au stârnit simţul vânătoresc şi animale domestice sau animale, pe care el singur le-a domesticit. Acestea din urmă i-au dezvoltat latura sufletească, l-au făcut să iubească şi l-au relaxat.

 Privind în istorie, ne putem aminti de Penelopa, soţia faimosului erou Odiseu, care pentru a se relaxa creştea gâște. Aşadar, vechii greci apreciau animalele de companie. De asemenea, poate aţi auzit de câinele Argos, pe care îl crescuse Odiseu înainte să plece la Troia. Câinele îl recunoaştea pe stăpân şi se bucura de fiecare dată, dând din coadă, când îl vedea.

gasca12-blog
Sursă foto gâscă: pasaribio.magichost.ro

 Cu timpul, oamenii au început tot mai des să simtă nevoia unui animal de companie. Dacă pe la televizor vedem tot felul de vedete care apelează la un cocoş, o găină, un dihor şi aşa mai departe, pentru a se promova, de partea cealalată a baricadei, oamenii de rând apelează la un animal de companie, nu neapărat de rasă, pentru a nu fi singuri, pentru a-şi găsi un prieten şi pentru a se delecta.

  În trecut creşterea gâştelor şi a câinilor era destul de simplă. De multe ori, câinii erau folosiţi în scopuri de vânătoare şi astfel, li se pierdea statutul de animal de companie, având mai de grabă un scop practic. Pe parcurs, au început să apară diferite mâncăruri speciale pentru animalele de companie, chiar şi jucării. Ştiu din desenele animate că pisicile erau mereu asociate cu ghemurile de aţă ale bunicii. Era principala jucărie care le atrăgea atenţia şi le stârnea curiozitatea. Asta în trecut, căci azi, există fel de fel de jucării pentru necuvântătoare.

17_0-blog
Sursă foto: http://www.eumama.md

 Acum 15 ani aveam primul animal de companie la ţară, la bunici. Era un câine de talie mică, căruia îi pusesem numele Zizou, un nume franţuzesc, pe care îl auzisem la şcoală, la ora de franceză. Se obişnuise rapid cu numele. Era foarte receptiv şi iubea mult să alerge în cerc de fiecare dată când îl strigam, asta înainte să vină la mine într-o grabă care îl făcea, de multe ori, să se împiedice de tot ce avea în drum. Nu era de rasă, dar privirea lui blândă şi blăniţa catifelată îi dădea individualitate. Îl vedeam cam rar, nu îi plăcea să fie ținut într-un apartament, îi plăcea libertatea. Așadar, nu puteam să îl iau cu mine acasă. Bunicii îi ofereau toată grijă. Nu mânca mâncare specială de câini, fiindcă cel mai mult îi plăceau oasele. Nu a reuşit niciodată să se obişnuiască cu mâncarea, pe care azi toţi câinii o iubesc. Acum 15 ani, câinele meu nu cunoştea conceptul de bobiţe cu gust de vită. Nu îi plăceau şi pace.Tot atunci, jucăria lui preferată era un băț, pe care îl îngropa prin diferite părţi ale curţii. Azi, de multe ori stăpânii îşi obişnuiesc de mici câinii cu mingi, oase de plastic şi multe alte jucării găsite în pet-shop. Zizou a fost un câine extrem de curios şi tocmai această curiozitate l-a făcut să dispară noaptea de acasă, găsind poarta întredeschisă. L-am căutat zile întregi, dar în zadar. Nimeni nu a ştiut nimic de urma lui.

  Timpul a trecut şi locul lui Zizou a fost luat de Negruţa, o căţeluşa extrem de drăgălaşă, care avea puţin din personalitatea lui.

600081_251985231594960_1744354442_n

 Negruţă a crescut. Dacă la început mai avea câteva trăsături din comportamentul lui Zizou, acum deja a devenit un câine mofturos.

negruta

  Îi aleg jucăriile de la magazinul online Cattitude, un magazin cu o gamă variată de produse. Agenţia de Marketing Creative Wings vine din spate cu un suport bun pentru ca treaba să meargă ca pe roate. Bunicii, deja, au rămas surprinşi să vadă câte accesorii au apărut pentru câini. Dacă Zizou era un câine care se mulţumea cu un băț cu care se juca tot timpul, Negruţa, din contră, e atrasă de o mulţime de jucării. Odată cu era tehnologiei, am ocazia să îi surprind fiecare mişcare haioasă cu camera telefonului şi să îi cumpăr online cele mai frumoase accesorii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s