Proba 7-Masterchef la noi acasă: Ruladă de porc cu legume

Avem nişte carne în frigider. Ce facem cu ea?

Ceva gustos, savuros şi saţios.

blog

  Ştiţi momentul ăla când toate persoanele vor să slăbească, brusc, după Crăciun şi Revelion? Există două valuri care ne pătrund în cap şi ne modifică acţiunile: valul cumpărăturilor fără măsură, coşurilor pline cu mâncare în exces şi valul oamenilor care iau cu asalt sălile de fitness, patinoarele, raioanele cu fructe din supermarket-uri şi, evident, valul celor care îl iau în braţe pe: „De luni intru la cură”.

  Chef Cătălin a hotărât că va încheia apoteotic sezonul cărnii şi se va întoarce la vechii lui prieteni: baby carrots despre care v-am mai scris pe blog. Şi cum ameninţarea „De luni intru la cură” sună extrem de convingător, am zis că e absurd să trecem brusc de la sarmale, la legume fierte, aşa că o să vă prezint cum a decurs pregătirea unei rulade de carne cu legume. Nu putem să ne revoltăm brusc pe porc, ci trebuie să îl scoatem treptat din noi alimentaţie (cel puţin o perioadă). Trebuie să renunţăm la porcării (termenul general pentru definirea preparatelor din carne de porc atunci când te saturi de ele), mâncare nesănătoasă, dulciuri, blablabla…

  Chef Cătălin a preluat iniţiativa de a merge la supermaket cu gândul la ingredientele cu care trebuia să umplem rulada. Am spus cu gândul?? Greşeala mea. Aşa că rectific. Chef Cătălin a preluat iniţiativa de a merge la supermarket fără măcar să aibă niciun gând referitor la ingredientele cu care trebuia să umplem rulada. Am zis să nu intervin. Ştie el ce face…cred. Ştiţi reclama aia cu celebrele replici: şi nu e periculos, lasă că ştiu eu ce fac? Ei bine, să zicem că mi-am creat o oarecare încredere în el de când a început  să devină prezent pentru a șaptea oară în articolele Masterchef la noi acasă. Având vechime pe blog, în tainele polonicului, tigăii şi cuptorului, eu mă retrag în glorie (temporar), urmărind cu un ochi critic fiecare mişcare a lui. După cum vă ziceam, dacă la întrebarea mea cu ce umplem rulada, părea cam nehotărât, în supermarket s-a desluşit rapid când a pus ochii din nou pe baby carrots. Între timp, pe mine m-a pus să îi găsesc cel mai frumos ardei gras. Era el frumos, mare, roşu, cu o textură perfectă, dar nu era de-al nostru, ci era argentinian. L-am luat să-l acomodăm cu nişte caşcaval românesc şi ciuperci.

Ingrediente:

-o ceapă mare

-2 bucăţi de carne bătută bine

-un ardei gras

-o cutie de ciuperci

-o pungă de baby carrots

-400 gr caşcaval ras

-sare

-piper

Mod de preparare:

Pe bucata de carne condimentată se pune caşcaval ras, ardei tăiat fașii şi ciuperci, apoi se rulează. În tavă se pune ceapa, ardeiul rămas şi baby carrots, peste care se adaugă puţin ulei. Totul se acoperă cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptor pentru o jumătate de ora, după care se scoate folia şi se mai ţine la cuptor o jumătate de ora. În ultimele 15 minute se presară puţin caşcaval deasupra.

img-20170103-wa0003

img-20170103-wa0002

img-20170103-wa0007

img-20170103-wa0008

 

Poftă bună!

Zilele următoare revin cu o reţetă de pește umplut.

Reclame

2 gânduri despre “Proba 7-Masterchef la noi acasă: Ruladă de porc cu legume

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s