Proba 9-Masterchef la noi acasă: Lasagna

  A venit momentul să gătesc şi lasagna pentru prima dată. Aşteptam să găsesc momentul potrivit şi să am timp suficient să o prepar, pentru că am descoperit că nu e chiar aşa simplă. Mai ales că toate sosurile le-am făcut în casă, nu le-am cumpărat. Aseară m-am apucat de prepararea ei. Sosul bolognese cu carne tocată a fost mai simplu de gătit. L-am mai făcut cu alte ocazii. Deci, no problem! Teama de a nu da greş a fost în prepararea sosului bechamel. În gândul meu răsuna: Să nu se lipească făina!, Dacă nu are gust bun?!, Dacă nu are o consistență bună?! În final, mi-a ieşit un sos PERFECT. Este un sos de origine franceză, chiar dacă este folosit adesea în bucătăria italiană.

16237773_1272892502748808_999925855_n

 

 

Ingrediente sos bolognese:

  • 1 kg carne tocată

  • 1 kg roşii pasate

  • 2 linguri pastă de tomate

  • 2 morcovi

  • 2 cepe

  • 3 căţei ustoroi

  • dafin

  • cimbru

  • piper

  • sare

  • ulei

Ingrediente sos bechamel:

  • 700 ml lapte

  • 70 g făină

  • 70 g unt

  • cimbru

  • nucşoară

  • sare

  • piper

Pentru asamblare:

  • 150 g mozzarella rasă

  • foi lasagna

Mod de preparare:

 Se căleşte ceapa, morcovii, apoi se adaugă carnea tocată, sare, piper şi se lasă să se rumenească, apoi se adaugă pasta de roşii, roşiile pasate împreună cu foile de dafin şi cimbru. Se lasă să fiarbă aproximativ o oră. Dacă foile de lasagna nu sunt cu ou, acestea trebuie prefierte înainte. Apoi trecem la prepararea sosului bechamel. Într-o oală punem la topit untul, apoi adăugăm făina şi amestecăm la foc mic până se omogenizează. Atenţie, nu trebuie să se ardă! Adăugăm laptele, nucșoara, cimbrul şi amestecăm cu un tel până când se leagă compoziţia şi devine cremoasă. Asamblăm lasagna, punând un strat de foi, apoi unul de sos bechamel, unul de sos bolognese şi apoi, iar unul de foi şi tot aşa până umplem tava. Ţinem cont că ultimul strat trebuie să fie cel de paste şi să fie acoperit cu sos bechamel. Deasupra presăram mozzarella şi dăm totul la cuptor pentru aproximativ o oră. Pentru a se tăia mai bine, trebuie să o lăsăm să se răcească puţin.

Cătalin, Laura, știu că ați susținut acest proces, așa că …to be continued! Poftă bună!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s