Proba 10-Masterchef la noi acasă: Mămăligă în pături

   Această rețetă este una specială pentru mine. Nu este sofisticată sau foarte aspectuoasă. Este simplă, având ingrediente de țară și nu este foarte greu de pregătit. Ce o face specială pentru mine? Povestea din spatele ei. Am pregătit-o pentru prima dată acum mulți ani, împreună cu străbunica mea. Îmi amintesc când m-a învățat să fac mămăligă și când mă ajuta să o prepar. Acum nu mă mai ajută, ci mă privește din cer cum o fac singură. Sper să fie mulțumită, așa cum era de fiecare mâncare pe care o găteam. Poate nu ieșea bine de fiecare dată, dar aprecia întotdeauna cu același entuziasm. Nu mai continui, fiindcă nu mai pot…..

Vă las rețeta mai jos:

mamaliga-2

mamaliga-4

Ingrediente:

-400 g mălai

-șuncă afumată

-șuncă cu usturoi

-cârnați de casă afumați

-brânză de oaie

-smântână

Mod de preparare:

Facem o mămăligă nici prea moale, nici prea tare, ci cât să o putem modela cât este caldă. Așezăm un strat de mămăligă în tava unsă cu unt, apoi un strat de smântână și cele două tipuri de șuncă, cârnații și brânza tăiată cubulețe. Punem încă un strat de mămăligă și restul ingredientelor. Repetăm procedura până la umplerea tăvii.  La final putem presăra mozzarella sau putem pune ouă ochiuri în ultimele 10 minute de coacere. Dăm totul la cuptor pentru aproximativ o oră.

Poftă bună!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s