Proba 11-Masterchef la noi acasă: Pui pe sare

  Zboară, puiule, zboară! Și oprește-te fix pe sare!  Da, acolo îți e locul! M-am prins, nu e foarte greu să îmi dau seama. E nevoie doar să gust o singură dată din frăgezimea unui copănel. Nu știu cum e puiul pe sticlă, dar cel pe sare e absolut genial. Nu iese prea sărat, ci exact cât trebuie. O să vă spun cum puteți să îl faceți foarte aromat și rumenit perfect.

poze-pui-1

pui

 

Ingrediente:

-1 kg de sare grunjoasă

– 1 pui grill de 1,2-1,5 kg

-ulei

-cimbru

-condimente pentru pui

-bere

Mod de preparare:

 Puiul se spală și se desface pe piept. În tavă se așează sare grunjoasă, în strat de circa un deget. Se prepară un baiț din două linguri de ulei, două linguri de bere, cimbru și condimentele speciale. Se unge puiul cu amestecul și se pune în tavă. Se dă totul la cuptor pentru aproximativ o oră-o oră jumătate, până se rumenește.

P.S: Se poate servi cu bere!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s