Fraiereala donațiilor de pe internet

  Ca să fii considerat un adevărat samaritean, nu trebuie decât să îți faci un site,  prin care să le promți oamenilor un apartament cu 2 camere, gratis, în București. Până aici toate bune și frumoase, dar ce se întâmplă când trece un an de la promisiunea ta, trec doi, și oamenii nu mai primesc apartamentul, deși s-au înscris în așa numita „extragere”?

 Având un blog, știu cât de importante sunt plugin-urile, SEO, și informațiile despre tine,  pe care le pui la dispoziție cititorilor. Trebuie să transmiți sentimente, idei, lucruri pe care alții aleg să le păstreaze doar pentru ei. Așadar, expunerea este mare și responsabilitate și mai mare, fiindcă raspunzi de orice scrii. Deci, influențezi. Dar, să nu uităm că tot site-urile ne ajută să și păcălim oamenii, dacă ne propunem asta.

 În 2015 apărea pe net un așa-zis site, numit opece.eu, care există și azi. Pe site este prezentat un anunț al unui binevoitor care donează în București un apartament cu 2 camere. Frumos, nu? Spune că urmează să se mute în SUA și are mai mulți bani decât poate cheltui. Deci,  nu e interesat să îl vândă. Acum, hai să ne gândim puțin. În România, unui om, dacă nu îi mai place bicicleta, o lasă în pod să ruginească, și nu o donează, dacă nu îi mai plac hainele, le înghesuie în dulap, și tot nu le dă unor familii nevoiașe. Sau le donează,  doar dacă e impulsionat de campaniile umanitare de la televizor. Sunt mii de câini abandonați, pe care nu îi ia nimeni în casă și câini de rasă pe care nu îi cumpăra nimeni pentru că nu sunt donați. Așadar, despre ce vorbim? Despre România, o țară cu un trai mediocru și o dorință specifică oamenilor care tind mereu către o viață bună: de a obține câștiguri prin orice preț.

received_1118070094986465

 Referitor la  site, opece.eu, acesta nu oferă informații despre proprietari, nici măcar un nume. În al doilea rând, prezintă mai multe articole din presă cu așa-zisul proprietar care spune că oferă apartamentul unei familii nevoiașe sau unui elev/ student cu rezultate excepționale. Acesta specifică faptul că doritorii trebuie să facă dovada situației lor prin documente oficiale. Acest lucru nu apare menționat în anunțul de pe site, unde se pune accent pe extragerea unui câștigator, care în prealabil și-a trimis datele și un mesaj, prin completarea câmpurilor de pe site. Ciudat este faptul că numele proprietarului nu apare nici în articolele din presă, articole scrise în 2015. Extragerea fericitului posesor al apartamentului ar avea loc pe 8 martie 2017. Așadar, cam doi ani ar fi durat acest „concurs”, fără să pun și minutele de prelungire, care probabil l-ar fi extins la infinit.

În 2016 același anunț avea un termen limita pentru stabilirea „câștigătorului”. 

received_1118070458319762
Sursa foto: kata. ro

 

În cazul în care vă întrebați dacă pozele sunt reale, aflați că ele sunt furate, iar apartamentul nu este în Militari, așa cum ne este prezentat în articolele de presă, ci în zona Unirii. 

received_1118079864985488

Probabil,  click-urile pe pozele cu apartamentul sunt redirecționate, în așa fel încât,  să fie contorizate, aducând un anumit profit, iar tot acest site ascunde o mare țeapă. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s