Ghost in the shell

    Am fost la avanpremiera filmului Ghost  in the shell 3D la Inspire Cinema. În urma acestui film, am rămas cu multe idei, printre care faptul că memoria nu definește umanitatea, ci acțiunile ne definesc. Legătura dintre om și robot este una extrem de fină. Filmul încearcă să răspundă unor întrebări legate de postumanitate și individualitate, având foarte multe efecte vizuale.

123414900027204165Ghost

    Ghost in the Shell, în regia lui Rupert Sanders, urmărește povestea maiorului Mira Killian (Scarlett Johansson), un agent cyborg care conduce un grup operativ, numit Secțiunea 9 într-un oraș futurist fără nume, în Asia de Est. Ea și colegii ei, Batou (Johan Philip Asbaek), Togusa (Chin Han), și alții investighează hackeri și cyber-criminali într-un viitor în care terorismul poate însemna inserarea unor amintiri false în creierul cetățenilor îmbunătățit digital, transformându-i în marionete. Ei ajung la un hacker cunoscut, numit Kuze (Michael Pitt), care este impotriva companiei Hanka Robotica, cea care a creat corpul Mirei.  Kuze are un interes special în ceea ce o privește pe Mira, și el o trage într-o aventură care îi  implică pe apropiații ei. 

     În film putem observa corpul cibernetic al Mirei, cu pielea stratificată peste mușchi și oase sintetice. Acțiunea devine captivantă, dar și neliniștitoare, deoarece eșecul și pericolul pândesc la tot pasul. Aceasta se concentrează pe Mira și pe nevoia de a o înțelege cât mai bine.

    Scarlett Johansson mi se pare foarte potrivită pentru rolul unui robot. Să nu uităm că ea a făcut filme de acțiune din 2005, iar fiecare rol al ei mi s-a părut plin de suspans. De data aceasta, finalul filmului a fost cu totul neașteptat pentru mine. Relația dintre prezent și trecut, dintre amintiri, aduce un final spectaculos. Mira dovedește că trupul e nesemnificativ, în comparație cu creierul, iar o persoana poate trăi prin gândire, emoție, trăiri, chiar dacă are un trup artificial.

   Filmul poate fi vizonat la Inspire Cinema- Cinema 3D Craiova din Mercur Center.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s