Credit până la salariu

   Era abătut ca de fiecare dată în ultimul timp. Nu mă puteam înțelege cu el. Mereu îl vedeau cum numără pe degete zilele până la salariu. Uneori, îl întâlneam în oraș, în fața vitrinei, privind îndelung bijuteria. Voiam să îl întreb ce mai face, dar știam că până nu își va împlini visul, va fi mereu trist și îngândurat. Când ne întâlneam duminica, la bunici, voia să pară vesel, deși grijile și neajunsurile atârnau pe umărul lui. 

  Vărul meu, Alin, era un băiat cam de 30 de ani, lucrător comercial într-un supermarket din oraș. De 5 ani avea o prietenă pe care o cunoascuse în magazinul în care muncea. Ea lucra la un salon cosmetic din oraș. Era subțirică, cu un păr lung blond și ochi mari albaștri, care îl cuceriseră . Timp de 5 ani aceștia își petrecuseră timpul liber mai mult în parc sau acasă, la un film. Rareori, ieșeau la un picnic, la iarbă verde, când era vreme frumoasă. Îmi plăcea să îi văd fericiți, erau doi tineri frumoși, care aveau un viitor ce li se deschidea în față. Nu aveau bani de vacanțe, dar nici nu își doreau foarte mult să plece undeva. Chiar și până la piață, dacă ieșeau împreună, pentru ei era perfect.

   De câteva zile, Alin începuse să devină neliniștit. Avea un plan care îl tot frământa. Voia să o ceară în căsătorie pe Ioana, prietena lui. Toată familia a fost încântată de această idee. Deja visam momentul nunții, când o să îi vâd pe amândoi fericiți și împliniți. Dar până la acel moment, am încercat să aflu ce îl nemulțumește pe Alin.

  -Nu am nimic, încerc să planific cheltuieliile.

  -Ce cheltuieli? Ce vrei să faci? întreb eu.

-Vreau să îi iau un inel de logodnă Ioanei, un inel nici prea scump, dar nici ieftin. Nu prea am bani suficienți, momentan. În ultimul timp, am avut multe cheltuieli. Știi bine, că ea și-a dorit să închiriem o garsonieră și să stăm singuri, fără părinți. Am făcut niște eforturi financiare mari. Dar nu mai pot amâna acest moment. Avem deja 5 ani de când suntem împreună și cred că a venit momentul să ne logodim.

   -Îmi pare rău! Ce inel vrei să îi cumperi? 

  Alin îmi arătă inelul într-un catalog de bijuterii al unui magazin din oraș.  Mi-am dat seama că îi va plăcea mult Ioanei. Știam că bucuria ei îl va face fericit pe vărul meu. Mă gândeam să îi ajut cumva. El voia să îi ofere inelul pe malul Dunării. Ioana și-a dorit de când a fost mică să ajungă acolo, să vadă răsăritul și să poată gusta vestita ciorbă de pește cu apă din Dunăre. 

Photo-6

   Am plecat, rapid, acasă și am dat un search pe google, unde am găsit o modalitate de a obține un credit nebancar. Telecredit.ro m-ar putea ajuta să fac doi oameni fericiți. Mi-a plăcut faptul că nu există intermediari sau brokeri de credit, astfel prin creditori direcți puteam obține creditul de care aveam nevoie. Vârul meu mai avea nevoie de 470 de lei pentru a putea cumpăra inelul și pentru a plăti cazarea la Dunăre. Eu am decis să aplic pe site pentru a obține suma. Am ales o perioadă de returnare de 20 de zile cu o dobândă zero. Cât am împrumutat, atât trebuia să returnez, fără nici un ban în plus. Pentru a finaliza îmbrumutul a trebuit să fac un cont pe site, sa completez datele din cartea de identitate, starea civila, venit și contul unde vreau sa îmi vireze banii. Apoi,  trebuia să trimit online o copie dupa CI, o copie dupa extrasul de cont din ultima luna, precum și un document de venit aferent anului anterior (adeverință de venit, fișă fiscală sau extras de cont aferent anului anterior). În condițiile în care nu pot înapoia suma la timp există opțiunea de refinanțare.

   Așadar, cu un credit rapid online, pot să îmi ajut vărul. După ce am făcut rost de bani, am mers la magazinul de bijuterii, l-am chemat pe vărul meu și l-am pus să îmi mai arate o dată inelul. I-am oferit împrumutul pe care îl obținusem și i-am oferit un ultim sfat, să aibă grijă să folosească protecție de țânțari la Dunăre.

Photo-3

  Fercirea lui a fost nemărginită, spunându-mi că e prima dată când apelează la cineva să îl împrumute, dar consideră că acel moment, al logodnei este unic. Un credit până la salariu poate fi mai mult decât un ajutor, poate fi începutul unei etape din destinul fiecăruia.

Articolul a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017. 


2 gânduri despre “Credit până la salariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s