Fotografia, o carte fără rânduri

   Știți momentul acela când vă doriți să fiți doar voi cu gândurile voastre, să vă puneți ordine în ele și să trageți apoi concluzii? Cam un astfel de moment am avut acum câteva săptămâni în vacanța din Bari.

  Împreună cu prietenul meu, Cătălin, am hotărât să plecăm într-un city break în Italia. Am călătorit pentru prima dată cu avionul, am avut pentru prima dată bucuria de a explora, doar eu cu el, un oraș pitoresc de la malul mării. Vacanța mi-a oferit cele mai frumoase amintiri. 

  Azi, răsfoind pozele, realizez că prietenul meu a făcut o poză, aparent banală, dar totodată plină de semnificații. Se spune că o poză face cât o mie de cuvinte. Uneori, poate ascunde o mie de cuvinte, alteori te poate bulversa, te poate cutremura de la un capăt la altul. De fapt, noi suntem niște cărți. Coperțile, titlul și numărul de pagini fac diferența.

  O poză poate fi o carte? Poate o poză să ascundă emoții, sentimente, dialog? Eu am descoperit că e mai mult decât atât.

20170321_101033

   Marea Adriatică era limpede. Îi plăcea să se joace cu mine, o simțeam cum se apropie și îmi trimite stropi reci. Era frumoasă, de un albastru ce îmi lua ochii. M-a furat. M-am pierdut în ea. Eram deja departe în gândurile mele. M-a purtat mult, obosisem, dar îmi plăcea. Îmi dădea o liniște diferită, mă îmbrățișa cu emoții și trăiri. Am ajuns la iubire. Marea e un martor al romantismului. Gândurile au zburat rapid la el, la Cătălin, și la momentul în care l-am privit pentru prima dată în ochi. Marea știa, îmi trimitea stropi care îmi dădeau fiori. 

  Stâncile mă împingeau și mai mult să visez. Eram fericită. Sufletul meu era îmbătat de fericire. Eram cu Cătălin și parcă totul era mai frumos. Oare asta e dragostea adevărată? Soarele îmi confirma și mă mângâia. Era acolo. Era și el martorul gândurilor mele. 

  Orașul era în spate, era departe de mine. Acolo era realitatea. Nu voiam să ajung acolo. Oamenii nu visau, nu meditau, ci doar trăiau, existau, mergeau, se grăbeau spre aceleași obiective ce făceau parte din viața lor cotidiană.

 Cartea mea cu amintiri se scria lent, dar calitativ. Algele verzi lipite de stânci erau covorul meu către ea. Marea mă primea la ea, nu cu un covor roșu, ci cu unul verde, umed și alunecos. 

Bănuitoare, mi-a zâmbit

Și valurile m-au izbit

Știa ea ceva….

Dar îmi ascundea

El mă urmărea

Și tot îmi zâmbea

Peste-un ceas mă lămurii

Când inelul se ivi

  Marea a fost martorul unui moment magic. A semnat în cartea vieții o pagină importantă. I-am mulțumit că m-a ascultat, m-a înțeles și mi-a acordat un cadru perfect de relaxare.

  Poza pe care am făcut-o e o carte închisă, închisă cu zeci de trăiri, sentimente, gânduri. Nu se comercializează, pentru ca nu poate fi înțeleasă decăt de persoana care poate să o citească doar privind-o. 

Îmi place fotografia, îmi place să surprind emoții , trăiri și să mă las surprinsă. 

Momondo ne dă ocazia să ne descoperim călătorind, ne împinge să căutăm mereu moduri noi, prin care să privim lumea din unghiuri diferite în fiecare zi. Fondat în 2006, acesta este un motor de căutare gratuit și independent, ce compară milioane de tarife pentru bilete de avion și oferte de calatorie. Aduce oamenii împreună pentru a face schimb de idei noi și de a împărtăși povești autentice, de a se bucura de întreaga diversitate a lumii, cu tot ce ne oferă ea. 

  Am fost încântată să descopăr că pot participa la concursul The ADN Journey, prin care pot să îmi descopăr moștenirea genetică. Tare, nu? Dacă sunteți curioși vă invit și pe voi să participați la concurs, unde puteți câștiga, la rândul vostru, kit-uri pentru testarea ADN-ului și șansa de a vizita țările de unde aveți rădăcini. Eu sunt tare curioasă. Poate am verișori prin Cambodgia sau alte rude prin Australia. Rămâne să descopăr.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2017.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s