Engleza de la capăt

    Era o fetiță-baiat, o fetiță care iubea în aceeași măsură păpușile și mașinile, o fetiță care mânca gem cu ambele mâini, ca să nu se murdărească, fiindca mai mereu pățea asta. Era grăbită, vioaie, jucăusă, și putea să trăiască o veșnicie fără să mănânce. Mama, care alerga cu farfuria de mâncare după ea, era singura care avea grijă să o facă să respecte orele de masă. Tot mama avea grijă să o facă să  învețe tot alfabetul înaintea celorlalți, să o învețe să numere și să spună poezii. Era fascinată de cărți, culori, animale, flori. Iubea natura, soarele, norii și îi placea să se dea în leagăn ore în șir, imaginându-și că poate zbura până la cer. Își iubea strabunica atât de mult, încât îi spunea poezii mereu, pentru că știa că asta o face fericită. Apoi, îi aducea ghiocei și îi spunea „te ublesc”,  într-un limbaj care o bucura și o făcea să își lăse treburile la o parte pentru a se juca cu ea.

  Îi plăcea mult să privească desene animate. Se așeza în pat și trăia fiecare sentiment prezent în animații. Plângea, râdea și învăța. Da, învăța multe lucruri, printre care și limba engleză. Tom și Jerry, Odiseea virtuală, Fetițele PowerPuff și multe altele erau desene animate în engleză, oferite de singurul post de animație pe care îl avea, Cartoon Network. Nu avea internet și nu putea căuta ce desene dorea, așa că se mulțumea cu ce vedea la televizor. Privind zilnic, a început să rețină diferite cuvinte, apoi recunoștea engleza oriunde o asculta. 

englishforall

  În clasele primare, fetița a început să facă meditații la engleză și a învățat totul atât de bine și de rapid, încât a ajuns să cunoască totul perfect.

Pe parcurs, a renunțat la meditații, la mâncatul pâinii cu gem cu ambele mâini și a renunțat la joacă. Era mare. A uitat de desenele animate în engleză și s-a axat pe ceea ce dictau profesorii. A ajuns să îndrăgească franceza și să urască engleza. Cum? Școala s-a ocupat de asta. 

  Azi, timpul s-a întors înapoi, în timp ce vârsta a înaintat. La 22 de ani, ea, fetița neîndemânatică care punea gem pe bluză, în timp ce mânca, s-a tranformat în fata care face același lucru și învață engleza de la nivelul unde a rămas în școală. Nu mai privește desene și nici filme în limba engleză, căci a descoperit o altă metodă. Învață de pe o platformă profesională de elearning, cu un profesor care îi este antrenor în meciul de box cu engleza.

  Adulții au nevoie de cursuri de engleză diferite de cele clasice, care urmează litera manualului. Platforma „Engleza pentru toți” vine în sprijinul nostru, fiind mai mult decât un profesor de engleză. Gramatica e dificilă și trebuie să o facem accesibilă pentru a o putea învăța. De asemenea, trebuie să învățăm cum să purtăm o conversație. Există 150 de cursanți online care beneficiază de cursurile online, o combinație de teorie de gramatică, vocabular, exerciții și testări, toate sub atenta supraveghere a unui profesor care oferă feedback fiecărui elev în parte. E mai mult decât plăcut să înveți engleza de acasă. 

  Fetița aceea poate să privească un documentar  în engleză despre Amelia Earhart fără subtitrare.  Îi place eroina careia îi poartă numele. 😉

 Articolul a fost scris pentru proba 4, Oricine poate învăța engleza… zâmbind, din cadrul competiției Spring SuperBlog 2017.


2 gânduri despre “Engleza de la capăt

Lasă un comentariu