Retrospectiva verii

 Doamne, ce repede trec clipele frumoase! Mare, munte, plajă, plimbări cu bicicleta, plimbări pe malul Dunării, seri târzii pline de umor, filme frumoase. Am avut o vară activă şi mi-am încărcat bateriile pentru toamnă. Sunt pregatită să văd ce îmi rezervă. Aştept cu interes şi curiozitate ultimul an de facultate. Până atunci fac o retrospectivă a verii ce tocmai a trecut.

Cele mai importante lucruri pe care le-am făcut din iulie pană acum:

 1) Am văzut mai multe filme decât în vara precedentă. Conjuring 1 şi 2, Ring 1 şi 2 se află în topul listei de filme vizionate. Mi-am atins obiectivele.

2) Mi-am luat un blender pentru smoothie-uri. Am decis să mănânc sănătos şi să prepar reţete inedite.

 3) Fiindcă tot vorbeam de mâncat sănătos, tot vara asta am câştigat un voucher de 100 de lei la KFC. Fix atunci când îţi cumperi blender şi vrei să mănânci sănătos, dă ghinionul peste tine. 🙂

4) Am câştigat o tabletă Samsung de la Algida, în urma unui concurs la îngheţată. Prietenul meu şi-a cumpărat o tabletă fix în aceeaşi zi, iar la mine a picat din cer (cerul Algida). Ciudată situaţie, nu?

5) Am reuşit să îi iau un interviu Ministrului Educaţiei, Mircea Dumitru, ceea ce pentu mine a fost un mare succes. Am descoperit un om amabil, deschis dialogului, pregătit să răspundă pertinent întrebărilor legate de sistemul de învăţământ.

14364737_969432939850182_2055213324257740577_n

6) M-am înscris pentru a două oară la cea mai mare competiţie de blogging din România, SuperBlog. Am foarte încântată de prima experienţă, am cunoscut mulţi oameni talentaţi şi ne-am distrat de minune la Gala Super Blog de la Bucureşti. Îmi voi pune din nou în acţiune creativitatea alături de bloggeri din toată ţara.

7) Am hotărât împreună cu prietenul meu să mergem câteva ore la stupii părinţilor lui pentru a recolta polen în locul lor. Sunt consumatoare de polen crud cu miere în diferite combinaţii. Oportunitatea de a lua direct de la sursă a fost o bucurie pentru mine. Acesta este adus dimineaţa la stupi de către albine până să apară căldura, aşa că m-am trezit devreme şi am ajuns pe câmp în locul unde sunt amplasaţi stupii (mulţi stupi, enorm de mulţi). A fost al doilea contact cu albinele pentru mine. Am fost fascinată şi tot entuziasmul meu de a vedea cum lucrează fiecare albinuţă a învins teama iniţială de a fi înţepată de una dintre ele. Pentru mine a fost minunat să văd cum se montează colectoarele de polen la stup, să fiu înconjurată de sute de albine, să gust din mierea proaspăt făcută şi să simt gustul propolisului ca atare, nepreparat.

20160726_084316

20160726_084805

8) Am călătorit mult împreună cu prietenul meu. Prima destinaţie a fost Marea Neagră. Prima zi am petrecut-o la Mamaia. Marea, dimineaţa, e absolut senzaţională şi când zic dimineaţă, mă refer la ora 6. Pff, cu nopatea în cap sau mai bine zis, cu răsăritul în cap. Apoi ne-am cazat la Costineşti, împreună cu nişte prieteni,  la un complex. Am ales un apartament foarte frumos. Totul a fost perfect, până să descoperim că aglomeraţia de pe plajă era sufocantă, apa destul de murdară şi bonus, nişte cocalari.  Am mers la club şi ne-am distrat de minune, Dj din Ibiza şi mulţi alţi invitaţi surpriză, ingredientele perfecte pentru o seară intensă. Am mai revenit pe plaja din Mamaia, apa fiind mult mai curată decât cea din Costineşti şi prăjindu-ne la soare câteva zile, distrându-ne prin club şi pe la restaurant, bălăcindu-ne cu sau fără alge, am hotărât să ne luăm adio de la Marea Neagră pe care nu o vom mai vizita curând (nu voi spune niciodată). Grecia va fi, probabil, singura ţară în care vom mai vedea marea, fără aglomeraţie, cocalari, lăutari, manele, alge etc.

P.S.: A vorbit o mare iubitoare de munte.

20160729_062446

9) A două destinaţie a fost Haţeg, un orăşel micuţ de munte, dar extrem de curat, cu oameni foarte primitori. Am vizitat rudele de acolo şi am pornit să explorăm împrejurimile: Mănăstirea Prislop, Rezervaţia de Zimbri, Sarmisegetusa. Am simţit imediat trecerea de la o zona aglomerată (marea), la una liniştită (muntele). Iubesc să petrec vacanţele în zone liniştite, să cunosc oamenii locului, să merg pe poteci de munte, să stau în poieniţe, să beau apă de izvor şi să văd crestele munţilor.

20160805_200553

20160806_103827

10) A treia destinaţie din această vara a fost Belogradcik, un orăşel de munte din Bulgaria, cunoscut mai mult sub denumirea de Cetatea Belogradcik. De data asta cu alţi prieteni, am poposit pentru a două oară în orăşelul de munte cunoscut şi sub numele de Kaleto(Калето, „cetatea” din turcă kale). Aceasta este una dintre cele mai bine conservate cetăţi din Bulgaria şi un monument cultural de importanță naţională. Cetatea are ziduri de peste 2 m grosime în fundaţie şi ajung până la 12 m în înălţime. Există trei curţi separate fortificate, care sunt legate între ele prin porţi. Cetatea iniţială a fost construită în timpul când regiunea făcea parte din Imperiul Roman. Munţii sunt absolut minunți, o frumuseţe ce nu o poţi vedea în România. Am fost de multe ori în Bulgaria. Zonele lor turistice sunt bine conservate şi extrem de frumoase. Mâncarea, în schimb, e o-ri-bi-lă ( că să zic şi ceva rău despre Bulgaria).

20160903_132656

20160903_13430920160903_130732

Privind înapoi, pot spune că am avut o vară frumoasă, care mi-a oferit o mulțime de amintiri.


Un gând despre “Retrospectiva verii

Lasă un comentariu