Agentul Certificat energetic în acțiune

  Agentul Certificat energetic pornește în lupta pentru confortul oricărei familii și întreținere oricărei locuințe.

Țintă: garsoniere, apartamente, case, vile, spații comerciale sau alte destinații în funcție de suprafață și complexitate.

Inamicul: amenzile pentru neafișarea unui certificat energetic

Aliați: Enermed Impex SRL

Oportunități: valabilitate de 10 ani a certificatului energetic.

Plan de atac: agentul răspunde solicitărilor telefonic sau online, apoi face o vizită de circa 10-15 minute la clădire. Observă și face măsurători.

  Agentul Certificat energetic are o experiență de 17 ani în domeniu. Este rapid și tot ceea ce face, face cu profesionalism.

  De data asta, a vizat un cuplu. Acesta dorește să cumpere o garsonieră. Partenerii nu stau prea bine cu banii, așa că au ales o variantă ieftină, o garsonieră veche, fără îmbunătățiri, neizolată termic, cu ferestre neetanșe. Performanța energetică este scăzută, iar garsoniera face parte din clasa E, având un randament slab al sursei de căldură, bazat pe sobe.

  Agentul intră în acțiune. Înainte de asta trebuie să facem diferența între agentul nostru, certificat energetic și fratele său auditul energetic. Soluția de reabilitare termică a clădirii se concretizează printr-un raport, având diverse variante, fiind analizate și din punct de vedere economic. Trebuie analizată construcția, instalațiile aferente, iar în funcție de vechime lor, acestea trebuie schimbate integral sau parțial.

   Agentul își pregătește armele: planul (cadastrul) garsonierei, detalii cu privire la pereții exteriori, destinația pentru care este întocmit certificatul (vânzare/cumpărare/închiriere). Prețui unui certificat pentru o garsoniera este de 130 de lei.

  Cuplul trece la treabă pentru a aduce garsoniera la o performanță energetică superioară. Izolează termic locuința, utilizează surse de iluminat de tip LED, schimbă ferestrele de lemn cu unele duble din termopan și aleg o centrală termică în condensație, care are randamentul cu 10% mai bun decât cel al uneia clasice. 

  Printr-o termografie a clădirii, agentul își poate da seama de pierderile de căldură, de statutul blocului (reabilitat/nereabilitat). Auditorul energetic va face recomandări pentru îmbunătățirea clasei energetice, implicit pentru reducerea consumului de energie al cladirii analizate. Micsorarea consumului energetic este strans legat de îmbunătățirea confortului interior al ocupanților.

  Agentul Certificat energetic luptă să scape de situațiile de risc și să ofere confortul locuinței. Inamicul nu mai are nicio șansă pentru că tânărul cuplu își dorește performanță energetică. 

  Dacă se mențin reglementările actuale referitoare la obligativitatea construirii numai a imobilelor eficiente energetic începând cu anul 2020, atunci este posibil să nu se mai cheltuiască nimic pe utilități începând cu acea perioadă.

Articolul a fost scris pentru proba 6, Agentul „Certificat Energetic”, din cadrul competiției Spring SuperBlog2017.

 


Lasă un comentariu