Vacanță specială în Tenerife

   A călători este singurul lucru din care nu m-aș opri nici la 60 de ani. Mi-aș dori să cunosc multe țări și orașe, încât să rememorez amintiri de povestit nepoților. Călătoriile ocupă un loc special în viața mea. De la vârsta de 4 ani am început să cutreier țara, împreună cu părinții mei. M-am îndrăgostit de munte, de locuri noi, de peisaje noi, care mi-au rămas întipărite în minte. Mai târziu, am descoperit că macar o dată pe an ar trebui să îmi rezerv cel puțin o săptămână pentru a-mi hrăni sufletul și a-mi relaxa mintea.  

VacanteSpeciale.ro-Superblog-Primavara2017_200

  Din punctul meu de vedere, o călătorie reprezintă mai mult decât a ajunge într-un loc nou, înseamnă mai mult decât a te întinde la soare, la plajă. Îmi place să descopăr, în permanență, lucruri noi, să le fotografiez, să contempl, să le înțeleg. De curând, am fost în Bari, în Italia. Am avut parte de o experiență frumoasă, am luat la rând toate obiectivele turistice și am descoperit oameni și locuri noi. Eu, împreună cu prietenul meu, ne-am redescoperit călătorind, am ieșit din zona de confort, ne-am trezit simțurile și cel mai important este că am investit în noi. 

   De data aceasta, visez la vacanțe speciale. CND Turism mi-a pus la dispoziție mai multe oferte turistice de unde să mi-o aleg pe cea favorită. Anul acesta vreau să merg în Tenerife, o insulă din Europa, care este la doi pași de Africa, mai exact la 300 de km,  și face parte din Insulele Canare. Aceasta se află în Oceanul Atlantic și aparține Spaniei. Dacă stăm să ne gândim la poziția insulei și la temperaturile nici prea ridicate, dar nici prea scăzute, ne dăm seama că Tenerife are o climă perfectă, numai bună pentru turiști. Aceasta este cunoscută ca Isla de la Eterna Primavera, adică Insula eternei primăveri

1-home01

http://www.spain-tenerife.com/en/

     De ce îmi doresc să vizitez Tenerife

  Poate vă întrebați ce are special această insulă. Primul meu gând este acela de a ajunge într-o oază de liniște, iar Tenerife are plaje curate, cu nisip fin, apă limpede, peisaj liniștitor, aer curat. Ei bine, nu trebuie să ajung în vârful muntelui pentru a un aer proaspăt și curat, fiindcă Insulele Canare au un nivel redus de poluare datorită lipsei fabricilor, a industriei. Comparând-o cu un oraș din mijlocul continentului, pot spune că Tenerife este raiul Europei. Datorită condițiilor de mediu, insula are o diversitate ecologică și o faună ce include balene, țestoase, delfini și sute de specii de pești. Când am fost în Bari, pentru mine, plantele mediteraneene au intrat în categoria obiectivelor turistice. Pentru români este o mare bucurie  să vadă  palmieri, cactuși, ferigi pe stradă, în locul corcodușilor, plopilor, teilor etc.

   Ce pot să vizitez în Tenerife

   Primele pe lista de obiective turistice ar fi Tuburile de lavă sau Tunelurile de lavă cum mai sunt cunoscute. Acestea sunt formate din lava care curge din vulcan.  Cueva del Viento este considerat cel mai mare tunel de  lava care curgea, formând goluri în masa sa. Nu am văzut niciodată un vulcan, habar nu am cum este să te afli în fața sa. Vulcanul El Teide din Tenerife are o înălțime de 3.718 metri. Cu telecabina pot să ajung la o înălțime mult mai mare decât cel mai înalt vărf din România. În Tenerife pot să experimentez ceva unic, plajă, relaxare pe malul mării și urcare cu telecabina la o altitudine uriașă. Tenerife nu înseamnă doar bucuria de a sta la plajă, fiind combinația perfectă dintre mare și munte. În partea de nord-vest, insula are serpentine, munți. Să nu uităm de plajele negre, fiind o insulă vulcanică.

  Visul pe care aș vrea să îl împlinesc cu orice preț este să ajung în larg și să văd delfinii și balenele. 

  Pe de altă parte, eu și Cătălin, prietenul meu, iubim arhitecturile inedite, clădirile construite într-un mod special. San Cristobal de las Laguna este o veche capitală colonială a insulei, care și-a păstrat arhitectura și a învins trecerea timpului. Îmi plac zonele care prezintă o fărâmă din trecutul îndepărat, zonele care te duc în alt secol.

san_cristobal_de_la_laguna_vista_t3800925.jpg_1306973099

http://www.españaescultura.es

Vacanțe Speciale găsesc la CND Turism, singurul loc unde pot să îmi găsesc o ofertă pe gustul meu. Rămâne doar să îmi fac bagajele și să pornesc în explorare. 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2017.

surse: wikipedia.org, imperatortravel.ro, youtube.com


Lasă un comentariu